[opgelost] Verbindingsprobleem met Bol.com retailer shops
Incident Report for Picqer
Postmortem

Op onze blog vind je een terugblik met meer informatie over de afgelopen storing: https://picqer.com/nl/blog/terugblik-storing-17042023

Mocht je nog vragen hebben dan kan je ons altijd bereiken op support@picqer.com.

Posted Apr 18, 2023 - 14:39 CEST

Resolved
Het probleem met de bol.com koppelingen is opgelost. Sinds 17 april 15:50 uur zijn de Bol.com koppelingen weer actief. Nieuwe orders kwamen vanaf dat moment weer direct binnen in Picqer. Met terugwerkende kracht zijn toen de missende orders geïmporteerd, rond 16:20 waren alle orders binnen.

Daarna is de voorraad volledig gesynchroniseerd en zijn de zendingen naar de webshop doorgestuurd. Rond 18.45 uur waren deze herstelacties klaar.

Doordat we alle zendingen hebben nagestuurd stonden er veel onterechte foutmeldingen bij de berichten in Picqer. Bijvoorbeeld: "Request contains order item id(s) that are shipped already". Omdat een groot deel van deze meldingen onterecht was hebben we deze vanochtend gefilterd en verwijderd, zodat je alleen de relevante foutmeldingen terug ziet in Picqer. De verwijderde foutmeldingen kunnen via support alsnog opgevraagd worden.

Intern kijken we uitgebreid terug naar de volledige situatie. We onderzoeken de oorzaak maar besteden ook ruime aandacht aan het verloop, de acties die we ondernomen hebben om het op te lossen, en de herstelacties. Zo doen we er alles aan om een vergelijkbare situatie in de toekomst te voorkomen of in een vroeg stadium te herkennen en op te lossen.
Posted Apr 18, 2023 - 12:35 CEST
Monitoring
De koppelingen met Bol.com werken sinds 17:15 weer goed, inclusief voorraadsynchronisatie en het doorzetten van zendingen. De voorraad is voor elke shop inmiddels gecorrigeerd, en zendingen die eerder niet zijn doorgezet zijn worden inmiddels opnieuw doorgezet.

Mocht een zending in de tussentijd al handmatig bij Bol.com zijn doorgegeven, dan wordt daar een foutmelding voor getoond bij de berichten in Picqer. We kunnen op dit moment geen onderscheid maken tussen foutmeldingen die terecht worden gegeven (en dus gecontroleerd moeten worden) of die komen doordat wij de zending nu alsnog doorgeven, terwijl dat al handmatig gedaan was.

We komen morgen met een afsluitende update, en kijken dan ook verder of we de foutmeldingen wat kunnen opruimen.
Posted Apr 17, 2023 - 18:45 CEST
Update
De verbinding met retailer shops is hersteld en nieuwe orders komen binnen zoals gewoonlijk. Orders die misten zijn inmiddels succesvol geïmporteerd. Momenteel werken we aan de synchronisatie van de voorraad, en het alsnog afmelden van de zendingen van vanmiddag. Daarover volgt nog een update.
Posted Apr 17, 2023 - 16:58 CEST
Identified
We hebben de situatie in beeld en werken aan een oplossing. Daarin nemen we mee: de import van orders die nog ontbreken, het synchroniseren van de voorraad, en het nasturen van de zendingen van verwerkte picklijsten.
Posted Apr 17, 2023 - 15:59 CEST
Investigating
We ervaren momenteel verbindingsproblemen met Bol.com retailer koppelingen. We hebben dit in onderzoek. Je kan dit merken doordat bestellingen niet in Picqer komen, en/of bestellingen in Bol.com niet worden afgerond.
Posted Apr 17, 2023 - 15:43 CEST